вівторок, 15 вересня 2020 р.

До 60-річчя від дня народження Оксани Забужко

 


Дожити до власного імені: метод.-бібліогр. матеріали / Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки; уклад. Л. М. Назарчук, В. І. Яринюк, І. П. Солтис. – Луцьк, 2020. – 28 с.

  Оксана Забужко – багатогранна особистість, з певним усталеним публічним іміджем. Вона говорить так, що шкірою мимоволі біжать мурашки. Але кожне слово Оксани Забужко – урок щирості та гідності, що є найціннішими складовими не вигаданого, а справжнього людського життя. Кожна книга письменниці – з виразним власним творчим обличчям. Тому й нерідко  вони «збурюють»  українську тишу, дають підстави для  «схрещення мечів». Та які  б «ярлики» не навішувалися,  творчість Забужко – явище європейського масштабу.

На відзначення 60-річчя від дня народження Оксани Забужко української поетеси, письменниці, літературознавця, публіциста – пропонуємо вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «Дожити до власного імені», які включають сценарій літературного вечора «Жінка і Митець – Оксана Забужко» та план книжкової виставки «Залишити нащадкам правдиве слово про добу». 

Немає коментарів:

Дописати коментар