середу, 27 грудня 2023 р.

Бібліотека – місце взаємопідтримки та єдності

    У 2023 році Веселівська бібліотека-філія КЗ «Торчинська публічна бібліотека Торчинської селищної ради» стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року», який щороку організовує ГО «Українська бібліотечна асоціація». Нещодавно у всеукраїнському науково-виробничому журналі «Бібліотечна планета» №4/2023 у розділі «Проєктна діяльність» розміщено публікацію завідувачки бібліотеки Наталії Чечотки «Бібліотека – місце взаємопідтримки та єдності». Авторка ділиться досвідом втілення в життя ідеї створення Жіночого хабу при Веселівській бібліотеці-філії, що має на меті слугувати місцем згуртування та комунікації активного жіноцтва Веселівського старостату Торчинської ТГ. Створення такого клубу стало можливим завдяки участі в проєкті ООН Жінки «Просування ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» і сприяло розширенню культурних послуг бібліотеки, оновленню її матеріально-технічних засобів і створенню комфортних умов для роботи й відпочинку відвідувачів.

«Наша книгозбірня є інформаційним центром громади, доступним для всіх і кожного, територією для розвитку творчих здібностей, місцем для зустрічей, обміну думками, якісного дозвілля, навчання нового та започаткування добрих справ» – так про бібліотеку пише її завідувачка.

Детально ознайомитися із змістом публікації можна у науково-методичному відділі головної книгозбірні Волині, яка передплачує журнал «Бібліотечна планета». Запрошуємо бібліотекарів та усіх бажаючих ознайомитися з виданням, який щоквартально видається Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого з 1998 року та зберігається у фонді Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Немає коментарів:

Дописати коментар