вівторок, 19 грудня 2023 р.

Обласний онлайн-семінар "Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР"

19 грудня 2023 року Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки організовано обласний онлайн-семінар керівників структурних підрозділів у сфері культури та публічних бібліотек територіальних громад на тему: «Нові форми державної статистичної звітності. Бібліотеки Волині в ЕСМаР». До заходу долучилося більше 100 представників територіальних громад області.

З вступним словом до учасників семінару звернулася т.в.о. директора головної книгозбірні Волині Наталія Граніч, яка зазначила про важливість державної статистичної звітності публічних бібліотек відповідно до нових форм, затверджених наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 28 листопада 2022 року  №463 «Про затвердження форм звітності про діяльність публічних та спеціальних бібліотек, а також інструкцій щодо їх заповнення».

Завідувач науково-методичного відділу Наталія Харчук ознайомила учасників семінару з новими формами бібліотечної статистичної звітності №6-НК (річна) «Звіт про діяльність публічної бібліотеки», №6-НК (зведена) (річна) «Зведений звіт про діяльність публічних бібліотек».






Про актуальні питання обліку роботи бібліотек у віртуальному просторі розповіли заступник директора з питань інформатизації Наталія Рибачук та завідувач відділу автоматизації і комп’ютерних бібліотечних технологій Софія Ворожейкіна.


 



Головний методист науково-методичного відділу Тетяна Грицюк під час свого виступу зупинилася на загальних положеннях та основних вимогах  заповнення нової форми звітності №80-а-рвк (річна) «Зведений звіт публічних та спеціальних бібліотек».

Про основні показники діяльності бібліотек області по роботі з юнацтвом та планування говорила завідувач науково-методичного відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Зоя Корчинська.

Під час проведення практичної частини навчання розмовляли про гармонізацію показників державної статистичної звітності з ЕСМаР (електронною системою моніторингу базової мережі публічних бібліотек України), давали відповіді на найбільш поширені питання бібліотекарів щодо звітності.




Немає коментарів:

Дописати коментар