четвер, 4 травня 2023 р.

Семінар керівників публічних бібліотек територіальних громад Волині

 4 травня 2023 року відбувся обласний семінар керівників публічних бібліотек територіальних громад на тему: «Публічні бібліотеки Волині: реалії та можливості». До заходу долучилося 90 учасників.

Розпочала семінар т. в. о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки  Наталія Граніч та ознайомила учасників семінару з основними напрямками Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки.

В ході проведення семінару говорили: про роботу бібліотек Волині з молоддю (директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова), з дітьми (в. о. директора Волинської обласної бібліотеки для дітей Людмила Хілуха), про розширення функцій публічних бібліотек в сучасному інформаційному просторі в епоху цифрової трансформації  (заступник директора з питань інформатизації Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки  Наталія Рибачук), про особливості організації роботи бібліотечних установ області у відповідності до нових форм звітності (заступник директора з наукової роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки  Євгенія Євтушок). Було здійснено аналіз планово-звітної документації бібліотечних установ області, ознайомлено з результатами регіональних досліджень щодо діяльності бібліотек-хабів цифрової освіти та рівня цифрової компетентності бібліотечних працівників (завідувачка науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Харчук) та про участь у VI Міжнародному форумі молодих бібліотекарів «Бібліотека – наш простір змін» та Всеукраїнський конкурс «Бібліотека року 2023» від УБА (головний методист науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Тетяна Грицюк).







Досвідом роботи бібліотек Волині в сучасних умовах поділилися: в. о. директора Нововолинської централізованої  бібліотечної  системи  Аліна Регешук,  провідний бібліотекар Луцької центральної бібліотеки для дітей Юлія Аркушин та завідувачка бібліотеки-філії с. Веселе КЗ «Торчинська публічна бібліотека» Наталія Чечотка.







                                   
На завершення семінару відбулося підбиття підсумків та надано відповіді на поставлені учасниками заходу питання.  Технічну підтримку здійснювала завідуюча відділу автоматизації і ком'ютерних бібліотечних технологій Софія Ворожейкіна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар