пʼятницю, 5 травня 2023 р.

Волинь бібліотечна в цифрах. 2022 рік

   2022 рік став періодом випробування, стійкості, згуртованості всього українського народу та бібліотечної спільноти зокрема. Від моменту повномасштабного вторгнення російської федерації 24 лютого 2022 року функції публічних бібліотек трансформувалися відповідно до воєнного стану. У перші дні вторгнення багато бібліотек було зачинено, а обслуговування користувачів перейшло в онлайн. Надалі ж поступово книгозбірні Волині вже в першій декаді березня повернулися до звичайного режиму роботи.  Зважаючи на нові реалії, кожна установа – від сільської бібліотеки-філії до обласних книгозбірень почали оперативно трансформуватися у волонтерські центри допомоги фронту та тимчасовим переселенцям.

Бібліотечні установи Волині протягом 2022 року функціонували в межах 54 територіальних громад та 4 районів. Мережа публічних бібліотек області, що знаходиться у сфері впливу Міністерства культури та інформаційної політики України, протягом звітного року зазнала змін. Чисельність публічних бібліотек у 2022 році становила 503, що у порівнянні з 2021 роком означало зменшення на 29 одиниць (з них 18 бібліотек реорганізовані в бібліотечні пункти). Всього в області протягом звітного року функціонувало 54 бібліотечні пункти.


Волинь бібліотечна в цифрах. 2022 рік / Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки. – Луцьк, 2023. – 36 с.

Збірник «Волинь бібліотечна в цифрах. 2022 рік» містить аналіз діяльності публічних бібліотек області за звітний період.

Даний збірник розрахований на спеціалістів у галузі бібліотечної справи, а також буде корисним працівникам органів влади та управління.

Немає коментарів:

Дописати коментар