вівторок, 16 травня 2023 р.

Навчання координаторів бібліотек-Хабів цифрової освіти Волині

 Проходить другий етап проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН («Проєкт підтримки Дія» https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project) та Міністерства цифрової трансформації України.


16 травня 2023 року на базі регіонального тренінгового центру при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки було організовано навчання другої групи координаторів бібліотек-Хабів цифрової освіти області. Учасників онлайнового тренінгу привітала заступник директора з інформаційних технологій Наталія Рибачук та повідомила загальну інформацію про проєкт.


Тренери Софія Ворожейкіна, завідувачка відділу автоматизації та комп’ютерних бібліотечних технологій та Наталія Харчук, завідувачка науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки навчали бібліотекарів як організувати Хаб цифрової освіти у бібліотеці та удосконалити його діяльність. Розповідали про основні і додаткові послуги Хаба та їх просування, проведення інформаційних, рекламних та промоційних кампаній. Подано рекомендації щодо ефективних відносин з журналістами та підготовки спеціальних повідомлень (прес-реліз, пост-реліз та ін.), комунікації з цільовими аудиторіями у соціальних мережах. Розглядали профіль компетентностей бібліотекаря-менеджера цифрової освіти, що окреслює обсяг знань, умінь і навичок, необхідних працівникам бібліотеки для надання користувачам усього спектру послуг цифрової освіти та використання цифрових технологій для виконання професійних обов’язків.



 

В навчанні взяли участь бібліотечні працівники публічних бібліотек Боратинської, Вишнівської, Голобської, Затурцівської, Ковельської, Копачівської, Луцької, Любомльської, Нововолинської, Павлівської, Поромівської, Рівненської, Смідинської, Устилузької, Шацької територіальних громад.

Експертами ВГО Українська бібліотечна асоціація розроблено практичний посібник «Бібліотеки ‒ Хаби цифрової освіти» (https://drive.google.com/file/d/17yJ4pjNwzYUiVQueh6dFD86IgoniCeps/view ), який допоможе всім, хто хоче створити у своїй бібліотеці Хаб цифрової освіти або удосконалити його діяльність, зробити це швидко та якісно, з оптимальним використанням ресурсів, врахувавши досвід колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар