понеділок, 24 травня 2021 р.

Розпочала роботу онлайн-школа професійної майстерності

 

24 травня в тренінговому центрі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки розпочала роботу онлайн-школа професійної майстерності «Бібліо-профі».  Заняття школи відбуваються в онлайн-форматі, в закритій групі соціальної мережі фейсбук і складаються з 8 модулів. До навчання зареєструвалися 28 представників територіальних громад області – спеціалісти гуманітарних відділів, методисти центрів культури і дозвілля, бібліотечні працівники, які не мають спеціальної бібліотечної освіти.

Відкрила перший день навчання директорка Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк, яка розповіла про вплив реформи децентралізації на публічні бібліотеки України, в тому числі бібліотеки Волині та побажала усім успіхів у навчанні.

Завідувачка науково-методичного відділу Наталія Харчук ознайомила учасників з програмою школи, умовами навчання та запросила всіх заповнити дошку знань на платформі Padlet: «Вивчаємо та впроваджуємо», де бібліотекарі ділилися своїми  роздумами «Які знання та навички вони очікують від школи?».

Продовжила заняття головний методист Лариса Назарчук, яка розкрила тему: «Публічна бібліотека – інформаційний та просвітницький центр громади». Зокрема, мова йшла про публічні бібліотеки та їх мережу, основні функції та варіанти організації мережі публічних бібліотек в громаді, установчі документи та нормативні-правові акти бібліотеки.

Завершився перший день навчання опрацюванням навчальних матеріалів та відповідями на тести.

Немає коментарів:

Дописати коментар