четвер, 17 грудня 2020 р.

Онлайн-хакатон від Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки

 Як спекти тиху вечірку в приміщенні бібліотеки без тотального підгоряння у команді? Де взагалі брати таку команду? Як у цьому форматі події співіснують бібліотекарі, громадські активісти та інклюзія? Про це та низку інших надважливих речей говорилося на хакатоні ідей командою організаторів всеукраїнської акції Good Silent Party на чолі з Луганською обласною універсальною науковою бібліотекою та Луганським обласним осередком Української бібліотечної асоціації. Формат зустрічі – онлайн-хакатон, мета якого пояснити мету вечірки, проаналізувати плюси та мінуси минулорічних тихих вечірок і, врешті, згенерувати ідеї для наступної четвертої всеукраїнської Good Silent Party.

15 грудня методисти науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки долучилися до цієї онлайн-зустрічі. Було цікаво і корисно послухати  виступи спікерів, які організовують вечірки по Україні, ознайомитися з інформацією від провідних ідейників вечірки про специфіку формування команди локальних організаторів таких подій та проблему комунікації всередині, обговорення ролі інклюзії і стереотипних уявлень про неї у полі “Інклюзія ≠ люди з інвалідністю”.

Серед спікерів події були: автор ідеї тихих вечірок у бібліотеці та івент-менеджер у Луганській обласній бібліотеці Сергій Летучий, команда радіо Skovoroda, письменники і музиканти Сергій Жадан та Сергій “Колос” Мартинюк, тренерка з впровадження інклюзивності/проєктна менеджерка в Українському культурному фонді Ніна Салій, засновник і директор соціально-культурного проєкту “Без меж” Олександр Дюбін, голова молодіжної секції Української бібліотечної асоціації Вікторія Польова, представниця Програми ООН із відновлення та розбудови миру Ганна Борова.

Модераторка хакатону – редакторка Good library та райтерка Good Silent Party Юля Дубова.


Немає коментарів:

Дописати коментар