пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Онлайн-семінар "Бібліотека об'єднаної територіальної громади: інноваційні ідеї для розвитку"

Сучасні процеси децентралізації, що відбуваються в нашій державі, вимагають перегляду пріоритетів у роботі бібліотек. Зміни звичного способу діяльності бібліотек стали життєво необхідними,  адже це єдиний, реальний крок для швидкої адаптації бібліотеки в громаді. Про впровадження інноваційних ідей для розвитку бібліотек в об’єднаних територіальних громадах йшла мова під час онлайн-семінару, який відбувся 20 серпня 2020 р. в тренінговому центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. В заході взяли участь 57 працівників публічних бібліотек об’єднаних територіальних громад Волині.

Семінар відкрила директорка Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмила Стасюк, яка ознайомила учасників з моделями функціонування бібліотек в умовах ОТГ.


Програма семінару також включала такі питання: «Бібліотека  ОТГ в сучасному інформаційному просторі», «Безперервна освіта бібліотекарів як умова інноваційного розвитку бібліотек», з якими виступили  Наталії Рибачук, заступниця директорки з питань інформатизації та Євгенії Євтушок, заступниця директорки з наукової роботи.





Головний методист науково-методичного відділу Наталія Харчук акцентувала увагу бібліотекарів області на організації сучасного бібліотечного простору для надання інноваційних послуг громаді. 

Досвідом роботи публічних бібліотек в ОТГ поділилася завідувачка Торчинської селищної бібліотеки для дорослих Оксана Мельничук «Бібліотеки  Торчинської ОТГ: умови, виклики та можливості». Зокрема, були озвучені як інноваційні процеси в роботі публічних бібліотек Торчинської ОТГ так і проблемні питання.

Були підбиті підсумки семінару в режимі онлайн, а також обговорені шляхи оновлення соціокультурної, інформаційної діяльності бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар