понеділок, 3 грудня 2018 р.

Тренінг «Спілкуємося…Вчимося…Впроваджуємо»


29 листопада на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки було проведено тренінг «Спілкуємося…Вчимося…Впроваджуємо» для провідних спеціалістів відділів культури та методистів центральних районних, міських бібліотек. Розпочався тренінг зі вступного слова директора Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмили Стасюк, яка висвітлила питання вибору оптимальних моделей діяльності бібліотек в умовах ОТГ. Про завдання підвищення кваліфікації бібліотечних фахівців говорила заступник директора з наукової роботи Євгенія Євтушок. Заступник директора бібліотеки з питань інформатизації Наталія Рибачук провела огляд фахових електронних ресурсів. 

Про достовірність, ідентичність у всіх формах звітності, типові помилки  звітності бібліотек області в електронній системі моніторингу (ЕСМаР) наголосила Лариса Назарчук завідувач науково-методичного відділу.  Головним акцентом тренінгу стали практичні заняття з внесення змін в електронну звітність бібліотек (ЕСМаР). Адже загальновідомим є той факт, що з утворенням нових об’єднаних територіальних громад питання внесення змін в ЕСМаР набуває особливої актуальності. Учасники тренінгу повезли в свої бібліотеки вміння і досвід, підкріплені практичними заняттями.


Присутні на тренінгу також мали змогу відвідати презентацію об’єднаного тому «Волинський пантеон. Схід – 2014-2017». Автори проекту – Олександр Дем’янюк, професор, доктор історичних наук та Геннадій Гулько, краєзнавець, заслужений працівник культури України. Об’єднаний том включає відомості про 217 героїв-волинян, з них – 13 – тих, пішли у вічність 2017 року. Унікальність книги – у тому, що вона містить не лише біографії, але й списки використаних джерел та електронних ресурсів. 148 примірників книги під час презентації було передано безпосередньо в бібліотеки населених пунктів, звідки походять загиблі та померлі бійці.


Немає коментарів:

Дописати коментар