вівторок, 28 березня 2023 р.

Відкрита платформа обміну професійними думками

 

28 березня  в межах реалізації проєкту «Сучасна публічна бібліотека: діалог у колі однодумців»  відбулася онлайн-зустріч  керівників структурних підрозділів в сфері культури та керівників бібліотечних установ Берестечківської, Володимирської, Горохівської, Камінь-Каширської, Ковельської, Ківерцівської, Луцької, Любомльської, Нововолинської, Рожищенської, Устилузької міських громад.   

Мета проєкту: створення відкритої онлайн-платформи для обміну професійними думками з керівниками  структурних підрозділів та бібліотечних установ територіальних громад області. Проведення онлайн-спілкування  відповідно до графіку та обговорення актуальних питань функціонування бібліотек у громаді, недопущення їх  ліквідації чи реорганізації.

Розпочала захід т. в. о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Граніч, яка наголосила на важливості  діяльності бібліотечних установ Волині у воєнний час.

Модератор зустрічі  – завідувачка науково-методичного відділу Наталія  Харчук – запрошувала керівників публічних бібліотек міських територіальних громад до обговорення  актуальних питань функціонування бібліотек: стан мережі бібліотечних установ, структурно-функціональні особливості діяльності бібліотек під час воєнного стану, комплектування та актуалізація бібліотечних фондів, кадрове забезпечення та професійний розвиток бібліотекарів.





Актуальним на сьогоднішні є питання роботи бібліотек – Хабів цифрової освіти та участь бібліотечних установ в проєктній діяльності. Також учасники заходу поділилися своїми міркуваннями щодо подальшого бачення діяльності бібліотечних установ в громадах.

Заступник директора з інформаційних технологій Наталія Рибачук відповіла на питання щодо організації роботи бібліотек – Хабів цифрової освіти та навчання бібліотечних працівників області цифровій грамотності.

Захід організований науково-методичним відділом за технічної підтримки відділу автоматизації та інформаційних технологій Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки.

Немає коментарів:

Дописати коментар