середу, 15 березня 2023 р.

Краєзнавчі аспекти діяльності публічної бібліотеки

 
«Краєзнавчі аспекти діяльності публічної бібліотеки» – під такою назвою для бібліотечних працівників області проведено методичний онлайн-порадник «Радимо! Пропонуємо! Рекомендуємо!». Адже краєзнавча бібліотечна діяльність – одна з основних сфер діяльності, яка відрізняє місцеві публічні бібліотеки від інших бібліотек. Саме в цих бібліотеках були започатковані кращі традиції формування, збереження та надання у користування краєзнавчих і місцевих видань.

Завідуюча відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба розповіла про основні напрямки краєзнавчої діяльності в бібліотеці та більш детально зупинилася на формуванні краєзнавчого фонду, структурі довідково-бібліографічного апарату та популяризації краєзнавчих документів, відповіла на численні питання. 

На завершення заняття завідуюча науково-методичного відділу Наталія Харчук порекомендувала бібліотечним працівникам навчальні посібники з краєзнавчої діяльності та методико-бібліографічні матеріали, які знаходяться у фондах бібліотеки, зокрема науково-методичного відділу.

Заняття організоване науково-методичним відділом та відділом краєзнавчої роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Технічну підтримку здійснювала завідуюча відділу автоматизації і комп'ютерних бібліотечних технологій Софія Ворожейкіна.



Немає коментарів:

Дописати коментар