понеділок, 2 серпня 2021 р.

Обласне соціологічне дослідження

 

Діяльність публічних бібліотек області в територіальних громадах : обласне соціологічне дослідження / Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки ; уклад.: Н. А. Харчук, Є. С. Лисюк. – Луцьк, 2021. – 48 с.

Реформа адміністративно-територіального устрою та системи місцевого самоврядування, яка відбувається в нашій країні, вплинула і на бібліотечні установи області.  Книгозбірні Волині в кінці 2020 – початок 2021 року пережили період динамічних змін. Відбулося формування 4 нових  районів та організаційне оформлення 54 територіальних громад. Особливістю функціонування бібліотек  в громадах є той факт, що управління та здійснення фінансування ними знаходиться тепер виключно у повноваженнях керівництва громад, які самі вирішують, як оптимізувати мережу бібліотек в залежності від пріоритетів розвитку та фінансової спроможності громад.

З метою всебічного опрацювання проблемних аспектів розвитку бібліотечної справи в області протягом І півріччя 2021 р. науково-методичний відділ Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки провів дослідження щодо стану бібліотечної  галузі на місцевому рівні в територіальних громадах.

Результати дослідження дали можливість виявити зміни в організації функціонування публічних бібліотек області, в тому числі в мережі бібліотечних установ, які відбулися в І півріччі 2021 року.

Дане дослідження може стати в нагоді як бібліотечним працівникам публічних бібліотек, так і представникам органів місцевого самоврядування.

Немає коментарів:

Дописати коментар