вівторок, 15 червня 2021 р.

Культура віртуального спілкування

 

  Сьогодні за допомогою Інтернету можливо знайти не тільки будь-яку інформацію, але й суттєво розширити коло спілкування. Проте, спілкуючись у віртуальному середовищі слід пам’ятати, що тут, як і в реальному житті, існують свої правила поведінки, своєрідна культура віртуального спілкування, яку ще називають НЕТИКЕТ. Як і в реальному житті, спілкуючись віртуально, ми повинні дотримуватись певних правил, щоб створити про себе хорошу думку та уникнути конфліктних ситуацій.


    Саме про культуру віртуального спілкування розповідала провідний методист науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Євгенія Лисюк під час вебінару «Нетикет – тренд сучасного бібліотекаря: культура віртуального спілкування», який відбувся 15 червня 2021 року в тренінговому центрі бібліотеки. 

Учасники вебінару дізналися про основні «заповіді» мережевої моралі, e-mail етикет та найбільш поширені правила, які повинен знати кожен користувач Інтернету. В онлайн-заході взяли участь 52 бібліотечні працівники територіальних громад області та бібліотекарі бібліотек-філій Луцької міської громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар