середу, 21 квітня 2021 р.

Валентин Мороз: постать на тлі епохи

 

Валентин Мороз: постать на тлі епохи : метод.-бібліогр. матеріали / Волин. ДОУНБ ім. Олени Пчілки; уклад.: Л. М. Назарчук, Н. Д. Хомяк. – Луцьк, 2021. 

 Серед незламних вязнів совісті, які прибули до вільного світу, був і син українського народу Валентин Мороз – історик, публіцист, дисидент. Його безкомпромісна громадянська позиція, жертовна посвята національній справі викликає захоплення і заслуговує стати прикладом для сучасного та наступних поколінь. Уродженець маленького волинського села, В. Мороз зумів стати авторитетним науковцем, талановитим опозиційним публіцистом, незламним борцем проти радянського тоталітаризму, справжнім символом українського визвольного руху у 1970-х роках.

На відзначення 85-річчя від дня народження В. Я. Мороза, (1936-2019) українського історика, дисидента пропонуємо вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «Валентин Мороз: постать на тлі епохи», які включають сценарій літературного вечора «Світ без України мене не цікавить! Україна і український інтерес мусять бути у цьому світі» та план книжкової виставки «Валентин Мороз: у гроні чесних і сміливих».

Немає коментарів:

Дописати коментар