середу, 13 січня 2021 р.

Щодо функціонування закладів культури

"В процесі створення нових територіальних громад та ліквідації районних державних адміністрацій спостерігається масова ліквідація закладів культури, що є неприпустимим, адже реформа децентралізації – це в першу чергу доступ населення до якісних послуг, зокрема і культурних, та комфортне середовище проживання для громадян.

Районні державні адміністрації відповідно до законодавства не мають права ліквідовувати районні заклади культури і зобов’язані передати їх на баланс територіальної громади, на території якої вони знаходяться, а відповідні місцеві ради не можуть відмовитися прийняти у комунальну власність територіальних громад такі заклади" (з листа Міністерства культури та інформаційної політики України "Щодо функціонування закладів культури").

Міністерство культури та інформаційної політики України  висловлює гостру стурбованість і обурення ситуаціями, які склалися. Пропонуємо ознайомитися з листом Міністерства культури та інформаційної політики України «Щодо функціонування закладів культури», 


а також «Децентралізація в культурі: створення Центрів культурних послуг»





Немає коментарів:

Дописати коментар