середу, 21 жовтня 2020 р.

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності – 2020

 



     Враховуючи потужну роль, яку відіграють бібліотеки у навчанні населення медіаграмотності, ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує бібліотеки долучитися до відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності-2020, який у восьмий раз відзначається у світі за ініціативою ЮНЕСКО.

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Республіка Корея, відбуватиметься з 24 по 30 жовтня 2020 р. за темою: «Resisting Disinfodemic: MIL for everyone, by everyone» - «Протидія дезінфодемії: медійна та інформаційна грамотність кожного і для всіх».

Глобальна пандемія, що триває, спонукає суспільство активніше застосовувати цифрові технології в повсякденному житті та на роботі, підтверджує важливість медійної та інформаційної грамотності в епоху цифрових технологій.

Українські бібліотеки мають великі напрацювання з медійної та інформаційної освіти населення, виступають амбасадорами цифрової грамотності, відіграють велику роль у формуванні критичного мислення та просування навичок цифрової та медійної безпеки в суспільстві.

УБА закликає всі бібліотеки України долучитися до відзначання Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності з 24 по 30 жовтня 2020 року, організувати та провести промоційні кампанії та власні заходи з цієї тематики для користувачів бібліотек і мешканців місцевих громад.

         Повна інформація за посиланням: https://ula.org.ua/news/4647-vsesvitnii-tyzhden-mediinoi-ta-informatsiinoi-hramotnosti-2020 .

Немає коментарів:

Дописати коментар