середу, 29 квітня 2020 р.

Онлайн-діалог з бібліотекарями області

Сьогодні ситуація в світі диктує нам свої правила. Карантин продовжено, але це не означає, що ми не можемо працювати, вчитися, розвиватися. Ми стали працювати по іншому, а саме – дистанційно. Ось і сьогодні, 28 квітня, для бібліотечних працівників області проведено черговий онлайн-діалог на тему: «Пандемія COVID-19: нові формати діяльності бібліотек», до якого долучилися  71  представник центральних районних, міських  бібліотек, публічних бібліотек ОТГ.

Коротким вступним словом онлайн-спілкування відкрила директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмила Стасюк, яка підкреслила важливість професійного діалогу, що живить розум новими ідеями та практиками. Бібліотекарям важливо відчувати себе частиною креативної творчої аудиторії. Продовжив і розвинув тему необхідності пошуку нових форматів, особливо у віддалених громадах, Валерій Дмитрук, заступник начальника управління культури, з питань релігій та національностей – начальник відділу регіональної політики та фінансового забезпечення облдержадміністрацій.













Головний бібліотекар науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Харчук ознайомила бібліотекарів області з методичними рекомендаціями, підготовленими з урахуванням кращого досвіду українських та зарубіжних бібліотек. Бібліотекарі дізналися про форми та методи бібліотечної діяльності в період пандемії COVID-19, про безкоштовні навчальні онлайн-курси для підвищення свого професійного рівня та організацію роботи після скасування заборони на бібліотечну діяльність.

Відбулося онлайн-спілкування у формі діалогу з бібліотечними працівниками області. Зокрема досвідом  популяризації своїх ресурсів в соціальних мережах поділилися Світлана Осипчук, директора Рожищенської районної ЦБС, Оксан Мельникук, директора публічної бібліотеки Торчинської ОТГ, Людмила Мариняк, директора Локачанської районної ЦБС та бібліотека Прилісненської ОТГ.




Немає коментарів:

Дописати коментар