пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Навчання користувачів у бібліотеках-Хабах цифрової освіти Волині

 Бібліотеки Волині входять в мережу хабів цифрової освіти, тобто є місцями, де кожен громадянин може безоплатно здобути цифрові навички та отримати доступ до цифрових послуг.




Заняття у Хабі цифрової освіти Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки

Сьогодні бібліотекарі бібліотек-Хабів цифрової освіти Волині активно працюють в напрямку надання цифрових послуг своїм користувачам та жителям громад, використовуючи національну платформу «Дія. Освіта», яка сприяє засвоєнню актуальних знань та навичок цифрової грамотності. Теми групових занять обираються з огляду на актуальні проблеми сучасного світу, а індивідуальних – з потреб користувачів.

Здійснивши моніторинг дописів за останні два місяці (червень-липень 2024 року) про роботу публічних бібліотек області, які є офіційними хабами цифрової освіти,  слід відзначити найактивніші з них. Це «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради, Горохівська центральна бібліотека, Публічна бібліотека Локачинської селищної ради, бібліотека-філія №1 Нововолинської ЦБС, Луцька центральна бібліотека для дітей, бібліотека с. Боратин Боратинської ТГ, бібліотека-філія №4 для дорослих Луцької ЦБС, бібліотека с. Кременець Копачівської ТГ, Шацька публічна бібліотека, Публічна бібліотека Ківерцівської міської ради, Ратнівська публічна бібліотека, Луцька центральна бібліотека для дорослих.



Бібліотечні працівники, які є координаторами хабів цифрової освіти книгозбірень Волині, пройшовши навчання в межах проєкту Української бібліотечної асоціації «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти» (Проєкт реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації) удосконалюють роботу з цифрової грамотності навчаються самі і навчають користувачів.


Публічна бібліотека Локачинської селищної ради







Бібліотека-філія№1 Нововолинської ЦБС





Публічна бібліотека Рожищенської міської ради 








Луцька центральна бібліотека для дітей





Немає коментарів:

Дописати коментар