вівторок, 27 лютого 2024 р.

Всеукраїнська акція Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому» 16-24 березня 2024року

 

Шановні колеги!

Команда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», який відбудеться з 16 по 24 березня 2024 року, що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).

Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії 2024 –ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використано фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому» – із глибокою шаною і любов’ю до тих, хто береже й відвойовує наші домівки й до тих, хто за дім віддав найцінніше. Із гарячим серцем і полум’яною надією до тих, хто чекає повернення додому.

Приєднуйтеся до акції  «Національного тижня читання. Тиждень поезії»:

– У межах акції Інститут запрошує організаторів літературно-мистецьких заходів позначити свої події на мапі активностей, заповнивши анкету за посиланням https://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6 .

Мета — створити єдиний інформаційний простір, де кожен зможе знайти близькі для себе події: читацькі зустрічі, воркшопи, лекції та інші заходи, що сприяють популяризації читання.

– Поширюйте  інформацію про Акцію серед своїх користувачів і партнерів.

– Розміщуйте на своїх офіційних каналах комунікації інформацію про Акцію – її гасло, мету, терміни проведення (рекомендуємо використовувати візуальні матеріали, спеціально стилізовані до події).

– У соціальних мережах: розмістіть допис / низку дописів  відповідної тематики (наприклад: опублікуйте улюблені вірші, добірки віршів про дім), інформацію про проведені заходи тощо, і долучіть Вашу аудиторію у межах цієї акції поділитися своїми поетичними вподобаннями, які пов’язані з тематикою тижня читання поезії. Використовуйте хештег #тижденьпоезії2024 .

Детальніше про перебіг тижня читання поезії ви зможете дізнатися на сайті Українського інституту книги: https://ubi.org.ua .

Щодо інформаційної підтримки акції та потенційних партнерств  звертайтеся на електронну пошту: olha.shevchuk – контактна особа Ольга Шевчук-Клюжева, начальниця відділу зв'язків з громадськістю Українського інституту книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар