четвер, 16 грудня 2021 р.

"Онлайн-форми роботи бібліотеки для популяризації книги і читання"

 

З 13 по 19 грудня  2021 р. в Україні вперше проводиться Національний тиждень читання. Саме в період організації активностей з просування книги і читання науково-методичним відділом Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки проведено вебінар для бібліотечних працівників області на тему: «Онлайн-форми роботи бібліотеки для популяризації книги і читання». Захід відбувся 16 грудня на платформі Google Meet, до якого долучилися 63 бібліотечних працівників Волині.

На вебінарі було розглянуто форми роботи бібліотеки з просування книги та читання засобами веб-ресурсів.  Адже на сьогоднішній день зниження інтересу до читання є загальносвітовою тенденцією. Бібліотеки намагаються змінити цю ситуацію, продовжують вести активний пошук нестандартних форм популяризації книги і читання, вносячи в традиційну роботу нові ідеї.


Головний методист науково-методичного відділу Лариса Назарчук представила досвід роботи бібліотек Волині з означеної теми, акцентувавши увагу на те, що бібліотечні працівники використовують презентаційні, інтерактивні, мультимедійні форми роботи. Також зазначила, що при цьому необхідно володіти сучасними бібліотечними та інформаційно-комунікаційними технологіями.

Немає коментарів:

Дописати коментар