вівторок, 2 листопада 2021 р.

Роль публічної бібліотеки в культурному середовищі територіальної громади

 

2 листопада 2021 року Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки проведено обласний семінар керівників бібліотек територіальних громад на тему: «Роль публічної бібліотеки в культурному середовищі територіальної громади». В заході взяли участь 58 представників територіальних громад області. 

Про регіональні особливості та пріоритети розвитку бібліотечних установ Волині в сучасних умовах учасникам семінару розповів заступник начальника управління-начальник відділу регіональної політики та фінансового  забезпечення облдержадміністрації Валерій Дмитрук. Директорка  Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк ознайомила присутніх із змінами, які відбулися в діяльності бібліотек області в процесі децентралізації.


Також програма семінару включала тему цифрової компетентності бібліотекарів, яку висвітила заступниця директорки з інформатизації Наталія Рибачук. Особливий інтерес викликало питання «Планування роботи бібліотеки на 2022 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою» заступниці директорки з наукової роботи Євгенії Євтушок.


До семінару долучилася Надія Кузінська, менеджер по роботу з бібліотеками видавництва «Віват», ознайомивши бібліотечних працівників з новинками художньої літератури та роботою самого видавництва.  

Завідувачка науково-методичного відділу Наталія Харчук  зупинилася на основних моментах VIII Всеукраїнської школи методиста, учасником якої вона була з 25 по 29 жовтня цього року. Також було оголошено про початок проведення огляду-конкурсу публічних бібліотек області «Моя бібліотека – моя громада», який триватиме з 2 листопада 2021 року по 20 вересня 2022 р. Учасників семінару ознайомлено з умовами та основними вимогам його проведення.

Кращими практиками бібліотек області «Інноваційна діяльність бібліотек Волині: працюємо на благо громади» поділилися з присутніми: директорка Маневицької публічної бібліотеки Любов Солов’янчик, директорка Публічної бібліотеки Ківерцівської міської ради Любов Михальчук та завідувачка бібліотеки с. Княгининок КЗ «Луцька міська ЦБС» Оксана Глушко.

Обласний семінар відбувався в онлайн-форматі на платформі Google Meet.

Немає коментарів:

Дописати коментар