четвер, 11 травня 2017 р.

Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війни твоє життя, людино

    Війна – це жахлива трагедія для всього народу. За всю історію людства не було таких катастроф та стихійних лих, які б забрали більше життів, ніж Друга світова війна. 10 травня у читальному залі ВДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся вечір із символічною назвою "Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війни твоє життя людино". Дійство було присвячене колегам-бібліотекарям, які народилися та зростали у воєнні роки. Війна страшна, оскільки несе із собою смерть. Та вона ще страшніша, коли зачіпає дітей, несучи їм сирітство, самотність, голод. У всі часи, в усіх війнах були вбиті і полонені, але в жодній війні так не страждали діти. На окупованих фашистами територіях вони терпіли голод, приниження, жорстке поводження гітлерівців.
   Під час заходу для гостей звучало багато привітань та були подаровані квіти. Вечір нагадав усім присутнім про страшні звірства які були вчинені окупантами проти українського народу і, зокрема, проти дітей. 
   Захід підготували і провели працівники науково-методичного відділу Ольга Синиця та Ірина Снітко. Книжкову виставку оформили працівники інформаційно-бібліографічного відділу. Поезію читала Анна Гут, бібліотекар цього ж відділу. Піснями дітей війни привітали учні гімназії №14 імені Василя Сухомлинського, студенти та викладач училища культури та мистецтв імені І. Ф. Стравінського. 










Немає коментарів:

Дописати коментар