вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Семінар «Потенціал сучасної бібліотеки як основний чинник співпраці у площині «користувач – бібліотекар»















12 жовтня 2015 року на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбувся перший день обласного семінару завідувачів відділів обслуговування центральних районних, міських бібліотек на тему: «Потенціал сучасної бібліотеки як основний чинник співпраці у площині «користувач – бібліотекар». 
Директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Стасюк Л.А. розповіла про основні аспекти діяльності бібліотек Волині в умовах формування стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 р. Про популяризація інноваційних послуг у діяльності бібліотек області розповіла заступник директора з питань інформатизації Рибачук Н.В. Перед присутніми виступила завідувач науково-методичного відділу Назарчук Л.М., яка розповіла про план як інструмент дієвості публічної бібліотеки. Учасники семінару переглянули також презентації: «Краєзнавча робота бібліотек в умовах оновленого суспільства», завідувача відділу краєзнавчої роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Понагайби А.А., «Бібліотека – територія навчання та спілкування» завідувача відділу читальних залів Волинської ОЮБ Швай Т.І. та «Піар бібліотеки – важливий засіб розвитку і формування позитивного іміджу в громаді» головного методиста організаційно-методичного відділу Волинської ОДБ.















Надзвичайно цікавим і корисним був тренінг «Культура спілкування у режимі «користувач – бібліотекар» кандидата економічних наук, бізнес-тренера Ткачука В., під час якого було розглянуто принципи ефективного обслуговування, психологічні типи користувачів, а також визначення свого типу. А також тренінг-спілкування «Інновації в бібліотеці – вимога часу» заступника директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Євтушок Є., під час якого присутні ділилися досвідом роботи з колегами.



Немає коментарів:

Дописати коментар