пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Наша видавнича діяльність 2014 рік


  
     Благодатна волинська земля дала Україні і світу багато видатних особистостей. На 2014 рік припала ціла низка ювілейних дат, на відзначення яких, нами було розроблено ряд методико-бібліографічних матеріалів.
       
       Пішла в історію афганська війна, героїчна і трагічна не тільки через обеліски, адже тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна. Але в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто, засвоїло військові й моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної афганської війни.
Пропонуємо Вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «Ми будем довго пам’ятати і вам забути не дамо», які включають сценарій літературного вечора «А біль Афгану – навіки, в душі чомусь не замовкає» та план книжкової виставки «Гіркий хліб афганської війни».

      Микола Павлович Куделя, став легендарною постаттю як збирач Шевченкових «Кобзарів». Ім’я цього культурно-освітнього і громадського діяча, відомого шевченкознавця, широко відоме й за межами України. Його перу належать видання в яких автор ділиться спогадами про трагічні події у Луцькій в’язниці та таборах Колими. Ним організовано й відкрито Кобзареву світлицю – перший і єдиний у Волинському краї музейний заклад такого типу.
На відзначення 100-літнього ювілею українського шевченкознавця Миколи Павловича Куделі, пропонуємо увазі методико-бібліографічні матеріали «Невтомний популяризатор Шевченкового слова», які включають сценарій літературного вечора «Шляхами долі великого Шевченкознавця» та план книжкової виставки «З Шевченком у серці, з «Кобзарем» у руках».

       Кожний край народжує свого поета, сподіваючись виявити себе через слово. Для Волині таким поетом стала Леся Українка. Її слова« обернуся в легенду» були пророчими. І вона мала право їх сказати, бо вогонь запалюється від вогню, і його жар не полишає одухотворені серця... 
На відзначення 140-річчя від дня народження видатної української поетеси, драматурга, громадської діячки Лесі Українки пропонуємо методико-бібліографічні матеріали «Високе світло імені та слова», які включають сценарій літературно-мистецького вечора «Сторононько рідна! Коханий мій краю» та план книжкової виставки «Запалає покинутий вогонь моїх пісень».

Ми повертаємося до покоління шістдесятників і вбачаємо в них свою основу. Повертаємо сторінки їх біографій Україні. Вчимося цінувати своїх. Поки що тих, що вже історія. Лідер дисидентського руху на Волині Дмитро Іващенко – один із небагатьох, хто під час викладацької діяльності зміг донести студентам кращі твори поетів-шістдесятників.
На відзначення  95-літнього ювілею педагога, громадського діяча Дмитра Полікарповича Іващенка, пропонуємо вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «З когорти шістдесятників», які включають сценарій літературного вечора «У вічному змаганні за істину» та план книжкової виставки «Дмитро Іващенко: з Україною в серці».
      
Волинська область – це земля, позначена історичними місцями, де споконвіку вершилися найважливіші події, часом важкі й трагічні. Багата подіями доля області позначилася на зовнішньому вигляді Волині, залишила слід у вигляді історичних та архітектурних пам’яток. Розмаїта живописна місцева природа зберегла свою первісну  велич і приваблює тисячі туристів.
       На відзначення бібліотеками 75-річчя утворення Волинської області пропонуємо вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «Волинь – коронована щедра земля», до яких  увійшли сценарій літературного вечора «Волинь моя – квітуча сторона, Волинь моя – у серці ти одна» та план книжкової виставки «Під карбом рідної Волині. Погляд у майбутнє».


      

Немає коментарів:

Дописати коментар