пʼятниця, 31 травня 2024 р.

Онлайн-школа професійної майстерності

 
З 24 по 31 травня 2024  року науково-методичним відділом Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки проведено заняття онлайн-школи професійної майстерності «БІБЛІОТЕЧНИЙ ПРОФЕСІОНАЛ».  Навчання організоване з метою підвищення фахового рівня спеціалістів гуманітарних відділів, методистів центрів культури та дозвілля територіальних громад, які відповідальні за роботу бібліотечних установ та не мають спеціальної бібліотечної освіти, а також бібліотекарів-початківців. Всього у навчанні взяли участь 20 представників територіальних громад Волині.


Програма занять включала ознайомлення з основними напрямками бібліотечної діяльності. Зокрема, учасники школи дізналися про основні функції та варіанти організації мережі публічних бібліотек в громаді, установчі документи та нормативні-правові акти бібліотеки, планування та звітність, організацію соціокультурної діяльності, про облік, інвентаризацію та списання книжкового фонду, інформаційну та довідково-бібліографічну роботу.   

Заняття школи відбувалися в онлайн-форматі, в закритій групі соціальної мережі Facebook і складалися з 8 модулів. До кожної теми занять були підготовлені презентації, списки рекомендованої літератури та тести для перевірки  набутих знань.  Крім того, кожен мав можливість поділитися своїми думками та враженнями на дошці знань «Вивчаємо та впроваджуємо» організованої на платформі Padlet. Також, з метою покращення роботи школи, було запропоновано пройти анкетування.


Комунікація з учасниками занять здійснювалася через Чат групи школи «БІБЛІО-ПРОФІ» Viber. В прямому етері спілкувалася завідувачка науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Харчук.

Учасники занять, які пройшли всі модулі навчання та виконали домашнє практичне завдання, отримали сертифікати.

 

середа, 22 травня 2024 р.

Життєдайні істини майстра: до 90-річчя від дня народження Петра Маха

       Життєдайні істини майстра: метод.-бібліогр. матеріали / Волин. ДОУНБ імені Олени Пчілки; уклад.: Т. М. Грицюк, Н. Д. Хомяк – Луцьк, 2024. – 26 с.

Петро Петрович Мах – український громадський діяч, поет, письменник, публіцист, пісняр. Член Національної спілки письменників України з 1963 року, заслужений діяч мистецтв України з 2009 року, почесний професор Волинського національного університету імені Лесі Українки,  лауреат літературної премії Національної спілки письменників України «Благовіст», обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, обласної літературно-мистецької премії імені Олександра Гаврилюка. Почесний громадянин міста Луцька.

На відзначення 90-річчя від дня народження Петра Маха пропонуємо вашій увазі методико-бібліографічні матеріали «Життєдайні істини майстра» які включають сценарій літературного вечора «Він стоїть на крайполі...» та план книжкової виставки «Петро Мах: життєдайні істини майстра».