середу, 7 червня 2023 р.

Навчання координаторів Хабів цифрової освіти Волині

7 червня 2023 року у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся черговий навчальний тренінг для координаторів Хабів цифрової освіти. Заняття проводилися в межах другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН («Проєкт підтримки Дія» https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project) та Міністерства цифрової трансформації України.


Учасники тренінгу дізналися про основні і додаткові послуги Хаба та їх просування, проведення інформаційних, рекламних та промоційних кампаній. Розглянули рекомендації щодо організації Хаба цифрової освіти у бібліотеці та удосконалення його діяльності, ефективних відносин з журналістами та підготовки спеціальних повідомлень (прес-реліз, пост-реліз та ін.), комунікації з цільовими аудиторіями у соціальних мережах. Також ознайомилися з профілем компетентностей бібліотекаря-менеджера цифрової освіти, що окреслює обсяг знань, умінь і навичок, необхідних працівникам бібліотеки для надання користувачам усього спектру послуг цифрової освіти та використання цифрових технологій для виконання професійних обов’язків.






                                                                    

В навчанні взяли участь бібліотечні працівники Дубівської, Забродівської, Затурцівської, Ківерцівської, Колківської, Нововолинської, Поворської, Поромівської, Рожищенської, Самарівської територіальних громад та викладачі Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна».


«Проєкт підтримки Дія» розпочав роботу в 2021 р. і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою. Більше про проєкт читайте тут: https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project

Немає коментарів:

Дописати коментар