пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

Онлайновий тренінг "Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти"

 

24-28 жовтня 2022 року завідувачка науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Харчук взяла участь в онлайновому тренінгу «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти». 

Навчальна програма тренінгу включала перелік тем з організації, функціонування та надання послуг у Хабі цифрової освіти. Упродовж тижня говорили про бібліотечні послуги і сервіси та їх класифікацію. Розглядали нормативні документи, що регламентують роботу хабу, необхідні компетентності бібліотекаря – координатора хабу та вимоги до облаштування хабу у бібліотеці, щоби ще якісніше надавати громадянам послуги з підвищення цифрової грамотності.

Тренінг став першою з низки активностей, запланованих в рамках реалізації проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація, що виконується за грантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Швеції.



Проєкт ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: Підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), у межах якого була надана грантова підтримка, розпочав роботу в 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.

Немає коментарів:

Дописати коментар