середу, 31 травня 2023 р.

Навчання в онлайн-школі професійної майстерності


З 24 по 31 травня 2023 року відбулося навчання в онлайн-школі професійної майстерності «Бібліотечний професіонал» (БІБЛІО-ПРОФІ) організоване науково-методичним відділом Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Захід проводився з метою підвищення фахового рівня головних спеціалістів гуманітарних відділів, методистів центрів культури та дозвілля, бібліотечних працівників територіальних громад області, які не мають спеціальної бібліотечної освіти. В роботі школи взяли участь представники Берестечківської, Горохівської, Затурцівської, Копачівської, Маневицької, Нововолинської, Олицької, Павловської, Поромівської, Рожищенської, Сереховичівської, Смідинської, Сошичненської, Торчинської територіальних громад.
Програма занять включала ознайомлення з основними напрямками бібліотечної діяльності. Зокрема, учасники школи дізналися про основні функції та варіанти організації мережі публічних бібліотек в громаді, установчі документи та нормативні-правові акти бібліотеки, планування та звітність, організацію соціокультурної діяльності, про облік, інвентаризацію та списання книжкового фонду, інформаційну та довідково-бібліографічну роботу.
  

Заняття школи відбувалися в онлайн-форматі, в закритій групі соціальної мережі Facebook і складалися з 8 посібників/модулів. До кожної теми занять були підготовлені презентації, списки рекомендованої літератури та тести для перевірки  набутих знань.  Крім того, кожен мав можливість поділитися своїми думками та враженнями на дошці знань «Вивчаємо та впроваджуємо» організованої на платформі Padlet. Також, з метою покращення роботи школи, було запропоновано пройти анкетування.




Комунікація здійснювалася через відеочат групи «БІБЛІО-ПРОФІ» мобільного додатку Viber та Google Meet. Модератор навчання – завідуюча науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Харчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар