пʼятницю, 17 березня 2023 р.

Електронна звітність публічних бібліотек в системі ЕСМаР

 Електронна звітність публічних бібліотек в системі ЕСМаР – обов’язкова для усіх бібліотек України, в тому числі і книгозбірень Волині. Підготовка та подання такого звіту потребує зосередженості та уважності. Важливо, щоб статистичні дані співпадали з первинними формами обліку. З цією метою працівники науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки щороку в межах роботи методичного онлайн-порадника «Радимо! Пропонуємо! Рекомендуємо!» організовують групові та індивідуальні практичні заняття «Електронна система звітності ЕСМаР: акценти якості». З бібліотечними працівниками територіальних громад області працюють не тільки онлайн, але і в офлайн форматі.

Про алгоритм виконання основних дій у системі електронної звітності (вхід, заповнення звітів, виправлення помилок, контроль за подачею звітів, вивантаження даних, генерування основних форм звітності) говорила завідуюча науково-методичного відділу Наталія Харчук з працівниками бібліотек, які відповідають за подачу звітності 2022 року – 
завідуючою організаційно-методичного відділу Волинської обласної бібліотеки для дітей Марією Ленартович, директором КЗ «Центральна публічна бібліотека Підгайцівської сільської ради Луцького району Волинської області» Валентиною Герлінською та завідуючою відділу обслуговування Публічної бібліотеки Ківерцівської міської ради Інною Пошвою.

Заповнення електронної звітності 2022 року завершується. Ми дякуємо усім бібліотекарям за оперативність  внесення даних, перевірку  і передачу звітів на вищий рівень. Ваші показники стануть основою статистичного збірника «Волинь бібліотечна в цифрах. 2022 рік».


Немає коментарів:

Дописати коментар