суботу, 27 липня 2013 р.

КОБЛЕВО ЗБИРАЄ ДРУЗІВ (ІІ Літня школа адвокації УБА)

24-30 червня в селі Коблево Березанського району Миколаївської області пройшла ІІ Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів «Адвокація – бібліотеки на шляху змін». Протягом тижня креативні та активні бібліотекарі з різних куточків України мали змогу показати жителям та гостям Коблево яка ж вона насправді, Сучасна Бібіотека! 
З вітальним словом до учасників школи звернулася директор Миколаївської ОУНБ Богза Надія Федорівна. Відбулася зустріч з начальником Березанського відділу культури та екскурсія в бібліотеку села Коблево. Цікавими були адвокаційні уроки «Планування кампаніїї з адвокації» від Хіміч Ярослави – кандидата історичних наук, професора кафедри ІПО НАКККіМ, координатора Центру безперервноі інформаційно-бібліотечної освіти УБА, Барабаш Світлани – вченого секретаря НТБ ім. Г.І.Денисенка НТУУ «КПІ», голови секції УБА з адвокації. А також «Бібліотека + громада (адвокаційна математика)», «Директор + команда: перші захисники читачів і бібліотеки (адвокаційна математика)» від Астапенко Тетяни, Моісеєвої Наталі, «Ефективні комунікації як основа адвокації» – Бояринова Оксана та ін. 
У дружній атмосфері проходили «Бібліоуроки на піску - Адвокація крок за кроком», та робота над віртуальним щоденником «Говорить і показує Коблево». Усім запам’яталися польові бібліодослідження «Бібліотека твоєї мрії»: опитування населення, якою має бути бібліотека, підготовка та проведення Бібліофесту до Дня Конституції України «Ти маєш право…» та розважальна бібліотечна програма для мешканців села «Сутінки в бібліотеці».
Волинь представляли головний методист науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, Кушнерик Ольга, та бібліотекар Центральної бібліотеки для дітей м. Луцька, Вакунець Вікторія. Усі учасники школи отримали сертифікати про проходження професійного навчання у Літній школі адвокації УБА, яке стало можливим за фінансової підтримки Української бібліотечної асоціації, та її обласних відділень. 









Немає коментарів:

Дописати коментар